Da jeg ikke havde særlig succes med posset og citron – og egentlig ikke bryder mig om citron, så har jeg idag lyst til at prøve noget med rabarber. Jeg har de fineste rabarber i haven, der netop er blevet store nok til at kunne bruges.

Samtidig talte jeg igår med mor Lis om dessertringe og i den forbindelse kom jeg til at tænke på, at jeg stadig manglede at få indviet de dessertringe, som jeg forærede mig selv sidste år. Det skulle der rådes bod på idag!

Og jeg var heldig at have de resterende ingredienser på lager.

Opskriften jeg brugte kommer her:

Rabarberkager til 4 personer (de er nok lige store nok og jeg vil fremover nok lave 6 stk. af denne potion)

Dejen

50 g smør

50 g sukker

1 lille æg

90 g mel

½ tsk bagepulver

50 g hakkede mandler

Fyld

300 g rensede rabarberstilke

1 vanillestang

125 g sukker

2 æggehvider

Tilbehør

Piskefløde, is eller cremefraice, evt. lidt syltede ingefær til pynt.

Fremgangsmåde

Jeg satte mine dessertringe på en plade, der var dækket med bagepapir. Herefter klippede jeg nogle strimler, strimlerne skal være ca. 7 cm. brede og kommer til at gå lidt højere op end dessertringene.

Sukker og smør røres luftigt, hvorefter ægget tilsættes. Mel og bagepulver blandes og tilsættes dejen sammen med de hakkede mandler. Dejen fordeles nu i bunden af de 4 dessertringe, på bagepladen.

Rabarberne skylles og snittes meget fint. Vanillekorn fjernes fra vanillestangen og røres i sukkeret. Æggehviderne piskes helt stive og derefter vendes vanille/sukkerblandingen i. Til sidst vendes rabarberne i æggehvidemassen, som herefter fordeles ovenpå dejblandningen i dessertringene.

Bag rabarberkagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad derefter kagerne hvile. Placer kagerne på en tallerken og fjern dessertringe og bagepapir og server lune med vanilleis, flødeskum eller lidt cremefraiche.