En del af den hjembragte rugbrødsdej, som vi ikke bagte, er idag blevet anvendt til dette traditionelle rugbrød.

Jeg havde håbet, at mit indkøb fra specialkøbmanden var nået frem idag, men det gjorde det desværre ikke. Derfor kunne jeg ikke anvende malt til at give farve og smag og jeg måtte nøjes med at putte lidt kulør i dejen, da jeg godt kan lide et mørkt rugbrød!

Da det er et traditionelt rugbrød, hvor kernerne har ligget i blød, så denne dejtype skal ikke være lige så flydende som til moderne rugbrød. Jeg måtte tilsætte ekstra rugmel i dejen, men det skyldes vist, at jeg også havde tilsat mere vand til kernerne, mens de lå i blød. Jeg tilføjede blot ekstra rugmel i dejen indtil den ikke længere gled ned fra siden af skålen. Dejen skubbede også fint tilbage. Og rugbrødet smagte rigtig godt.