I går var vi på kursus og lære noget om korn, mel, dej og brødtyper. Det var ret fantastisk at få tips og information fra en prof. Vi fik virkelig lært meget.

Det startede ellers med, at vi havde vildt meget tid til at komme frem. Vi var kørt allerede kl. 14 fra Nordfyn og det burde være rigelig tid. Ca. kl. 16.15 var vi allerede ved Tivoli og kun 1 min. fra Meyers Madhus – iflg. GPS’s. Men ak – så var myldretiden sat ind og vi holdt i kø. Og holdt i kø. Og holdt i kø. 45 min. senere var det endelig lykkedes os at nå frem til den angivne adresse og vi kunne køre forbi Meyers Madhus på det tidspunkt, hvor kurset startede (kl. 17). Så manglede vi lige at finde en parkeringsplads! Det tog kun ½ time og vi forlod bilen temmelig overbeviste om, at den ville være klistret til med parkeringsbøder, når vi skulle køre hjem.

Da alle andre jo var ankommet og langt inde i kurset, så var der heller ikke ledige pladser ved siden af hinanden, så Michael og sad i hver sin ende af bordet blandt 14 andre kursister.

Iflg. kursusplanen, så skulle vi prøve at male mel på kornkværnen. Det måtte vi springe over, at kværnen var itu og til reparation.

Så gik det ellers bare derudaf med information og praksis og en masse forskellige brød- og dejtyper.

Hvis kurset blev afholdt på en anden beliggenhed, så er det helt sikkert noget, som jeg kunne finde på at prøve igen. Men jeg må også sige, at kursus-stedet gør kurset meget vanskeligt tilgængeligt for alle ikke-københavnere.

Her er noget af det, som vi fik bagt og sluttede aftenen af med at smage.

Foccacia med løg på hvedebrød

Hvedeboller med mørk øl