Da jeg er meget novice udi bagekunsten er det først for nyig, at jeg har opdaget ordet: Fordej. Altså en dej, som man laver i forvejen – inden den ‘rigtige’ daj. Der ikke bare tale om en surdej (som altså også er en fordej) – men mange forskellige former for ‘start’-dej.

Da jeg googlede fordej, stødte jeg også på ordet ‘tangzhong’. Det er åbenbart en japansk måde at bage med en fordej.

Min nysgerrighed har derfor påbudt mig at afprøve hvedebrød lavet på ‘the-tangzhong-way’. det lyseblå køkken har en opskrift, som jeg er gået igang med idag. (Meget sødt brød, selv med kun ½-delen af sukkeret)

Man kan også google ‘water roux’ og få en masse inspiration til alt lige fra brød og boller og til mere kage-agtige bageopskrifter.

Brødet er virkelig lækkert og holder sig friskt i et par dage. I den portion fra ovennævnte opskrift, er det til 2 brød gange 3, så man kan bage 3 dage i træk – og give et brød pr. dag til venner eller familie.