Jeg har set nogle juletræer i et vindue og kender ikke til en opskrift, så derfor har jeg strikket efter hovedet.

Jeg strikker med magic loop og juletræet er strikket i 2 stykker – nedefra og op. Opskriften er til mit eget brug, så det er ikke sikkert, at andre forstår den:

Træstamme: Slå 12 masker op og strik ca. 3 cm glatstrikning (ca. 12-13 pinde). Luk af. Jeg har strikket den øverste kants 2 sider sammen samtidig med, at jeg lukkede af. Hæft ender og vent til resten af træet er strikket.

Træ: Slå 40 masker op. Sørg for at der er ca. 12-14 cm. garn-ende. (Denne garn-ende bruges til montering til slut).
Med magic loop giver det 20 masker på hver side. På hver 4. pind tager jeg ind således: Tag ind på hver side og i begge sider (4 masker på en omgang). Fortsæt aflukning til der er 4 masker tilbage på omgangen (2 m på hver side). Lad en ende på ca 8-10 cm. inden garnet brydes og trækkes gennem de sidste 4 m. Brug garn-enden til at lave en løkke og hæft igen. Skjul enden indeni træet.

Montering: Læg stammen indeni træet og sy træet sammen med stammen indeni. Bryd garnet og skjul garn-enden inden i træet.

Et godt projekt til garnresterne.

Jeg har senere set, at der findes en opskrift, der er strikket på strømpepinde og oppefra og ned. Den kan du se her http://strikketossen.blogspot.dk/2011/11/strikkede-juletrer.html