Nu da det endelig lykkedes at få strikket et par sokker, så måtte jeg lige prøve en gang til.
Det gik stadig godt og jeg fik et fint resultat af en nybegynder.

Der var ret meget sokkegarn til overs og da jeg havde hørt om tå-op-sokker, hvor man jo kunne strikke til der ikke var mere garn, ja, så gik jeg i gang med at undersøge, hvordan disse tå-op-sokker bliver strikket.
Der findes flere gode videoer, som beskriver denne metode, men desværre er det tilsyneladende håbløst at finde en opskrift, som ikke bare er en vejledning.
Jeg har gennemgået flere hundrede opskrifter på tå-op-sokker og alle opskrifter – uden undtagelse – beskriver faktisk kun en vejledning i stil med – tag ud til ønskede bredde og strik til ønskede længde. Generelt skal man hele tiden måle på foden og strikke til det passer??!! Det undrer mig, at der findes 1000-vis af opskrifter med mål og masker til sokker strikket oppefra og ned, men tilsyneladende skal man gætte/måle foden, når der strikkes nedefra og op???
Jamen, så kan man jo kun strikke sokker til sig selv.

Det er ret frustrerende, når jeg selv bruger str. 39 og gerne ville strikke nogle sokker i str. 36 til gave, men det er ikke sådan lige til med tå-op-opskrifterne.

Jeg kastede mig alligevel ud i det og prøvede samtidig at strikke efter metoden 2 sokker på 1 pind. Efter tå-udtagningen, så opgav jeg dog denne metode. Det gik meget langsomt og var ret besværligt for mig. I stedet satte jeg sokkerne på hver sin rundpind og strikkede bare skiftevis på på begge sokker. Så gik det noget stærkere.
Desværre endte jeg med sokker, der nok nærmere er str. 42 i stedet for en str. 36.

Samtidig har det også vist sig, at selvom det er samme sokkegarn og indfarvning i begge nøgler, så er garnet i det ene nøgle meget tydeligt tyndere end garnet i det andet nøgle. Jeg håbede, at det bare var lidt i starten af nøglerne, at der var den tydelige forskel, men det er desværre igennem hele nøglerne, at der er den tydelige forskel.
Jeg må vist i det hele taget bare indse min fiasko med disse sokker og nøjes med fremover at strikke top-down-sokker.