Inden længe står sommerferien for døren – selvom der ikke har været ret meget ‘sommer’ indtil nu. Jeg er derfor ved at forberede noget håndarbejde til at tage med ud af huset. Det kunne være et godt projekt med de små huse, der laves ud af stofrester.

Jeg har købt stemplerne, så jeg slipper for at tegne alle de små dele op.
Stempelpuder og stempel holdere er købt hos Sløjd-detaljer og stemplerne er købt her og dermed sendt fra Holland. Stemplerne lå i min postkasse efter ganske få dage.

Man kan læse mere om de små huse og se mange af de færdige quilts på http://buildinghousesfromscraps.blogspot.dk/ samt på http://www.jeanneke.com/#post142
Det var noget af en opgave at finde stempelholder, der var stor nok til det største af stemplerne. Jeg fandt derfor denne lille akryl-kasse som egentlig var ved at blive kasseret. Den er perfekt og en stor hjælp for mig med gigt i armene og dårlig finmotorik i fingrene.
Stemplet sidder udvendigt på bunden af den lille akrylkasse og kassens sider gør det meget let at presse stemplet ned – samt at løfte stemplet op efter tryk.

Selvom jeg godt vidste, at husene var små, så blev jeg alligevel overrasket over blokkenes færdige størrelse. 3 x 3 inch svarende til ca. 8,5 x 8,5 cm inkl. sømmerum.

Det projekt kommer vist til at tage en del år for mig at færdiggøre.
Men jeg er godt på vej med at klargøre husene til at tage med ud af huset. Et ringbind med fotolommer er helt perfekt til opbevaring af både de færdige huse og delene til de kommende huse.
Når jeg ‘bygger’ husene, så bygger jeg 6 stk. ad gangen. På den måde kan jeg få husene til bestå af flere forskellige stoftyper.

Her er en god video med tips til at sy på amerikansk