De seneste uger har jeg set det ene fristende billede efter det andet i Bageglad!-gruppen på facebook og nu skulle det prøves:
Kanelsnegle.
Ingredienser, 16 stk.

Dej:
600 g mel
200 g smør
50 g sukker
50 g gær
2 æg
2 dl mælk

Remonce:
150 g smør – blød eller smeltet.
250 g brun farin
2 spsk kanel

Opskriften er fra Kvalimad.dk, hvor fremgangsmåden kan ses her
Jeg har sat de enkelte kanelsnegle en smule anderledes.
Der blev penslet med pasteuriseret æggeblomme, da jeg havde noget stående, som netop var ved at nå sidste anvendelsesdato.

Jeg kan godt lide hvid glasur, men får altid at vide af manden, at der hører brun glasur til kanelsnegle. Derfor blev det til flest kanelsnegle med brun glasur. Og så viser det sig, at det er de snegle med hvid glasur, som der er mest rift om. For både sønnen og datteren kan åbenbart ikke lide brun glasur! Men pyt, så overlod jeg de snegle med hvid glasur til ungerne og tog selv en med brun glasur.
Meget lette at lave og et godt resultat. Jeg har i øvrigt aldrig kikset i en opskrift fra Kvalimad.dk, så de opskrifter må være idiotsikre!
Næste gang vil jeg dog vælge at lave nogle mindre kanelsnegle. De er lige store nok til mig.