Det er også blevet til et Dubai sjal i tynd alpakka.

Jeg har købt mit tynde alpakka-garn hos Garngaragen. 150 g af farve 4050, mørkgrå samt 150 g af farve 1000, råhvid. Garnet har en løbelængde på 400 m/50g.
Jeg strikkede på pind 3,5 som opskriften sagde. Det var meget glat og levende og derfor lidt vanskeligt at strikke jævnt. Men alpakka er jo superblødt og det var en god afveksling ovenpå garnet fra Christel Seyfarth.
Jeg var dog lige ved at kaste strikketøjet i en pose og gemme det væk, da jeg så at jeg havde strikket forkert ret langt nede i strikketøjet.
Men jeg har lært det: trævl op og strik igen. Så det gjorde jeg. En hel dags arbejde skulle gøres om. Men så bliver jeg også mere glad for det færdige resultat.

Nu ligger sjalet til tørre mens det bliver blokket. Forhåbentlig kan det gøre sjalet mere glat. Det er både ujævnt i strik og så ruller det rigtig meget.

Jeg er superglad for at have investeret i t-nåle til blokning!

Note til mig selv: Hvis jeg skulle strikke dette sjal igen, så vil jeg helt sikkert strikke 2 pinde ret til at starte med. Den ekstra pind ville også betyde, at retpindene blev til vrangpinde og omvendt. Jeg tror, at det ville gøre rigtig meget for mønsterets bagside. På den måde ville der nemlig ikke være mere end 3 masker mellem farveskift på vrangpinde – og de pinde med flere masker mellem farveskiftene (der, hvor man kan bruge fair isle teknik) det ville ligge på retpindene istedet. Jeg ville muligvis også strikke alle start og slutmasker med begge garnfarver. Og så ville jeg i øvrigt ikke strikke i dobbelt alpakkagarn, men måske bruge supersoft, som den ene tråd sammen med en tråd alpakka.
Men foreløbig er jeg ok tilfreds.
Nu mangler der kun kvasterne.

Og vupit – så blev kvasterne lavet og tørklædet glattet lidt med strygejernet. Jeg er godt tilfreds med resultatet.
Dubai sjalet fra bogen 8 tørklæder af Susie Haumann. Jeg lånte bogen på biblioteket.