Vores familie har bagt utallige chokolademuffins af Maizenas chokolademuffins-blanding. Det var en del af traditionen og hyggen, at tage disse muffins med i sommerhus og på ferie. Desværre er denne muffin-blanding udgået hos Maizena for nogle år siden og jeg har ledt og afprøvet rigtig mange opskrifter, som bare slet ikke var i nærheden af at smage som vores ynglingsmuffins.
Heldigvis kom hjælpen gennem en forespørgsel i Bageglad! – en facebook gruppe, hvor der er så mange dygtige og hjælpsomme bageglade mennesker. Det var her, at jeg blev rådet til at prøve ‘De 7 små dværges muffins opskrift’. Jeg fik også 7 muffins af den lidt større slags og har efterfølgende bagt i mine mindre silikoenforme og fået 9 mindre muffins.

Der er nogle forskellige steder på nettet, hvor man kan finde opskriften. Jeg bagte en blanding af Søvning kakaomuffins og Lystigs chokolademuffins, dvs. jeg blandede både kakao og chokoladestykker i dejen. Samtidig udskiftede jeg smørret med rapsolie og ændrede tillige på bagetemperaturen og fik denne opskrift:

Ingredienser:
46 g rapsolie
1 dl sukker
1 æg
3 dl mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
1 dl. mælk
2 spsk. kakao
50 g hakket chokolade eller små chokoladeknapper

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader
Hæld olie og sukker i en skål og pisk det sammen. Tilsæt ægget og pisk godt med en håndmixer.
Hæld mel, bagepulver, vanillesukker og kakao i en skål og bland godt.
Hæld skiftevis melblandingen og mælk i dejen og rør godt rundt til dejen er uden klumper.
Fyld formene 2/3 med dej.
Bag i ovnen i ca. 15-16 min.