Nikolai har fået en ny livret. Hjemmelavet Pizza Margherita – The Chiappa way

Nikolais pizza margherita skal ikke have basilikumblade på, som der ellers er i denne opskrift.

The Chiappa way

4 stk
Ingredienser, dej:
4 g tørgær
1 spsk sukker
250 ml varmt vand
500 g ’00’-mel
1 tsk salt
2 spsk olivenolie

Ingredienser, tomatsauce:
1 ds. hakkede tomater
1 spsk olivenolie
1 tsk oregano
1 knivspids cayenne peber
1 tsk salt

Ingredienser, øvrig topping
Mozzarella
basilikum blade

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på den højest mulige temperatur og opvarm samtidig en pizzasten.
Bland gær, sukker og varmt vand for at aktivere gæren.
Stil til side i 5 min.
Put mel i en skål og tilsæt salt. Tilsæt melblandingen til gærblandingen indtil det giver en glat dej.
Tilsæt olivenolie og ælt dejen indtil det bliver en glat kugle.
Stil til hævning i skålen dækket med et fugtigt klæde i ca. 1 time, indtil dejen er dobbelt størrelse.
Blend tomaterne med olivenolie, oregano, cayenne peber og salt indtil det er en ensartet masse.
Når dejen er hævet færdig, så skæres den i kvarte og trilles til kugler, der dækkes med det fugtige klæde, så dejen ikke udtørrer.
En ad gangen formes dejen til runde, tynde pizzaer.
Tag pizzastenen ud af ovnen og sæt den formede pizza på stenen. Pynt pizzaen med et tyndt lag sauce, drys mozzarella ost og basilikumblade på.
Pizzaen bages ca. 5 min. indtil osten er smeltet og bunden er sprød og gylden.

Hvis man ikke skal lave 4 pizzaer, så kan dejen fryses ned og optøes en anden dag.