Min søster kunne i sidste weekend fejre sin 50-års fødselsdag. I den anledning havde jeg gennem længere tid arbejdet på en quilt, som jeg håbede, at hun kunne lide.

Quilten er frit inspireret af ‘Lilac crush quilt’ fra bogen Quilting modern af Jacquie Gering og Katie Pedersen.

En quilt, der virkelig har udfordret mig undervejs.
Først gik min quiltemaskine i stykker knapt 2 uger før fødselsdagen. Frem med min gamle Bernina, som stadig syer perfekt, men jeg savnede hurtigt tråde og klippefunktionen – og endnu mere den lange friarm, da jeg skulle igang med at quilte.
På dagen før dagen, så var det alligevel lykkedes mig at blive færdig med quiltningen og jeg manglede derfor bare lukkekanten. Så jeg stod tidligt op lørdag og beredte mig på en lang sy-dag og bum! Så løftede jeg armen og fik et dobbeltsidet hold i ryggen. Av av og mere Av! Ikke lige, hvad jeg havde brug for!
Det var virkelig hårdt at skære ud til lukkekant og jeg kunne ikke have gjort det uden min store Shape Cut Pro linial. Så behøvede jeg ikke bruge så mange kræfter på at holde linial og rulleskærer, men kunne bare følge linierne i linialen.
Jeg syede det meste af natten, sov et par timer og stod tidligt op for at få lukkekanten færdig. Jeg syede det sidste sting kl. 11.05 og vi tog afsted til fødselsdagen kl. 11.15.
Sådan blev resultatet og jeg håber, at søs kunne lide quilten.