Onsdag morgen blev min niece og hendes kæreste forældre til en skøn lille dreng. Min niece havde ønsket sig en ‘gammeldags’ pusletaske, da det ikke længere er muligt at købe sådan nogle. Jeg kan godt huske, da Nikolai blev født for snart 9 år siden. Da valgte jeg også at bruge min gamle pusletaske fra vores ældste datter.
Vi købte ellers en af de ‘moderne’ pusletasker, som på det tidspunkt var udformet som rygsæk og med et puslestykke liggende løst inden i. Det var så meningen, at man skulle tage puslestykket ud og ligge løst på det bord, hvor man puslede. Tingene lå så i rygsækken. Jeg prøvede nogle gange med denne rygsæk-taske, men synes, at det var totalt upraktisk og fandt derfor den gamle og umoderne pusletaske frem og fik repareret de syninger, der var gået op.
For et par år siden så jeg en pusletaske med et bamsehoved som hovedpude og dengang som nu kunne jeg ikke stå for denne taske og jeg købte derfor bogen.
Nu blev der endelig en anledning til at få syet denne bamsepusletaske.

Sådan ser tasken ud, når den er foldet ud.
Jeg valgte at følge mønsteret næsten slavisk, men undlod dog nogle af alle de knapper, der er monteret i bogens udgave. Jeg har dog ikke helt forstået, hvorfor hjørne-lommerne skulle foldes ind og dermed blive til små og nærmest ubrugelige trekantede lommer. Men det er nok bare mig, der ikke har set fidusen med det.

Derudover er jeg også blevet færdig med mit andet ‘hemmelige’ projekt: Et bestillingstæppe til samme forældrepar. Det er et tæppe, som jeg har hjulpet min mor med at sy til barselsgave.

Jeg valgte at mixe nogle af rest-stofferne fra tæppet med mine egne stoffer, da jeg syede pusletasken. Så det blev til et fint gavesæt.
Jeg håber, at forældrene og det lille nye familiemedlem får glæde af gaven.

Mønsteret på pusletasken er fra bogen ‘Bamse patchwork’ af Dorthe Jollmann, mens mønsteret til tæppet er købt hos Patchworkbutikken i Køge.