Forleden skulle jeg bruge noget æggehvide til en opskrift og selvom fødevarestyrelsen ikke længere ser grund til at anbefale brug af pasteuriserede æg, så tager jeg stadig mine forholdsregler. Jeg har selv været meget syg og handicappet i ca. 1 år pga. en salmonellainfektion, så jeg tager ingen risiko der. Afsted for at købe ind. Men ak, som mange gange før, så var der udsolgt af lige den vare, som jeg skulle have. Rundt i flere butikker – og til sidst blev det så til en hel flaske af æggehvider. Holdbarhed efter åbning ca. 14 dage. Derfor har jeg en rigtig god grund til at lave chokolademousse på en helt almindelig hverdag. At Rema1000 også havde ½ l fløde til 7 kr. gjorde beslutningen let.
Jeg har prøvet forskellige chokolademousse-opskrifter – og nogle gange lykkedes de og andre gange mislykkedes de. Denne gang fandt jeg opskriften frem, som jeg har fået af min mor, som igen har fået den af en ven af familien, som vi kalder ‘Dronning Viktoria’. Et navn, som hun selv også brugte.
Mens jeg sender vores ‘Dronning Viktoria’ en venlig tanke, så kommer opskriften her:

200 gr. Mørk chokolade smeltes i vandbad.

6 spsk. Melis røres hvidt og skummende med 6 æggeblommer.

Pisk hviderne fra de 6 æg stive .

Pisk ½ l piskefløde.

Kom evt. knuste makroner i hvert dessertglas og hæld 1 tsk whisky eller portvin over. Alt dette kan undværes.

Så røres æggesnapsen i den smeltede chokolade, derefter kommer flødeskummet i og til sidst vendes de stive hvider forsigtigt i.

Hvorefter det fordeles i ca. 12 dessert glas. Skal stå køligt nogle timer. De kan fryses. Før servering pyntes de med flødeskum og evt. reven chokolade eller blå violer.

Vi springer al pyntningen over og tager den som den er.

Velbekomme.