Endnu et tørklæde er blevet færdig. Jeg kommer helt sikkert ikke til at fryse omkring hals/nakke i den kommende vinter.
Lidt modvilligt har jeg denne gang strikket i 100% akryl. For at få opskriften, så var jeg nemlig nødsaget til at købe Bumbos Daylight Akryl garn, hvor opskriften sidder på garnbandarolen.
Til min store overraskelse, så var garnet yderst behageligt at strikke med og tørklædet var også behageligt at have på. Det blev ikke for varmt at have på og det gjorde heller ikke mit hår helt elektrisk. Jeg kunne godt finde på at strikke mere af dette garn.
I opskriften står, at man skal bruge 4 nøgler af garnet. Jeg har brugt knapt 3 nøgler (dvs. knapt 300 g, da hvert nøgle indeholder 100 g garn) til dette tørklæde, men det er ikke første gang, at jeg har overskud af garn efter at have fulgt opskrift med originalgarnet.
Jeg vil umiddelbart tro, at Nettos soyagarn (indeholder uld og soyafibre) vil kunne bruges også, da farveskiftene minder meget om Daylight garnets farveskift.
Mit første forsøg på at strikke dette tørklæde blev ikke så godt. For det første, så var farveskiftene så uheldige, at den samme farve ramte igen på præcis den musling nedenfor. Dette skete i 5 rækker og derved mistede man effekten af mønsteret, da der blev et stort pink område, et stort blåt og et stort orange område. For det andet, så var jeg meget i tvivl om, hvordan vendemaskerne skulle strikkes. Fra mine tidligere projekter i vendestrik, da havde jeg brugt teknikken med at tage en maske løst af og stramme til, så der blev en ‘dobbeltmaske’ (se evt. youtube med ‘german short row’) Denne teknik betyder, at der ikke kommer ‘huller’ i arbejdet, når man vender. Det var bare som om, at det ikke rigtig duede til dette tørklæde.
Derfor besluttede jeg at trævle det hele op og begynde forfra. Den efterfølgende gang valgte jeg at bryde garnet efter første og anden række. Jeg startede på garnnøgle nr. 2 og ved afslutning af 2. række brød jeg igen garnet og startede på det første garnnøgle igen. Igen brød jeg garnet efter 3. række og begyndte på det første nøgle igen. Denne gang strikkede jeg garnnøglet færdig og det gav nogle farveskift i muslingerne, som jeg synes om.
Desuden valgte jeg at strikke vendestrik uden at tage masken løst af. Det giver nogle ‘lange’ masker, som jeg også synes at jeg kunne se på det lille foto af original-opskriften. Nogle gange skal jeg nok lade være med at overtænke opskrifter og så bare gøre, som der står!
Man slutter i spidsen med en musling og i stedet for at gå direkte til aflukning, som opskriften siger, så strikkede jeg først ned af den ene side, vendte og lukkede så af og sluttede i spidsen igen. Strikkede derefter ned af den anden side. Vendte og lukkede af og sluttede i spidsen igen. Det gav lidt mere styr på kanten. Til gengæld har jeg valgt at droppe den hæklede kant, som original-tørklædet har som afslutning.
Update 01.01.14 : Jeg har kigget efter Bumbo Daylight under de seneste besøg i både Bilka og Løvbjerg, men forgæves. Til gengæld har jeg hørt, at Nako Vals garnet er det samme, som der blev solgt som Bumbo Daylight i Danmark. Så har du mod på at handle garn i udlandet, så kan du prøve at google dette garn.
Update september 2014: Bumbo Daylight er tilbage i nogle af de danske butikker igen. Bla. har jeg købt nogle nøgler i Bilka Odense. Forhåbentlig er det kommet for at blive.