Det er også blevet til lidt andet end tæpper. Tingene her er håndstrikket, da jeg lige trængte til en pause fra strikkemaskinen.
Flag-huen her er strikket efter en opskrift fra drops
http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=110&d_id=49&lang=dk
Den første (rød/hvide) blev virkelig stor, synes jeg.
Kanten, der er strikket med dobbeltgarn virker meget tyk og uelastisk. Når den er blevet strukket ud, så trækker den sig ikke sammen igen.
Næste flag-hue (sand/hvid) blev derfor forsøgt en pindstørrelse op og mindre maskeantal (52 opslåede masker, vendestrik ved 46 masker og 38 masker) – og ikke dobbeltgarn i de 2 første masker.
Det blev så endnu mere ‘slasket’ og endnu mere uelastisk, så det var nok heller ikke lige det mest optimale, at droppe dobbeltgarnet. Til gengæld var størrelsen efter min mening mere tilpas.
Sluttelig blev der forsøgt med en boshi-agtig hæklet hue, som jeg synes er ok.
Den er selvfølgelig ikke helt så varm, som den første flag-hue. På den måde er der så også lidt for enhver smag og behag. Opskriften kan du se her: http://spuurspot.blogspot.dk/2013/08/nar-du-hkler-en-hue.html#.Umle3FCcdng
Jeg tog ud til 60 m. og derefter en omgang, hvor jeg ‘kun’ tog 6 masker ud og derfor endte på 66 stangmasker i omgangen. Huen passer fint til mig, men er nok lidt lille til en mand.
Og endelig fik jeg også strikket et halsrør efter opskriften i Familiejournalen. Her kunne jeg også godt tænke mig at prøve denne opskrift på en slags boshi-hue.
Lige nu står den dog på halstørklæder uden ender.