Selvom der er lidt at lære, når man starter op med at strikke på ‘maskine’, så synes jeg at det går forholdsvis nemt.
Det er allerede blevet til 2 tæpper til projektet ‘varme 15 x 15’. Et projekt, hvor vi her på Fyn afleverer tæpper til Kirkens Korshær, som så fordeler tæpperne til de hjemløse i Odense.Tæppe nr. 1 blev til af 2 strimler, der blev syet sammen og hæklet kant udenom. Sammensyningen betød, at tæppet blev mindre end beregnet. Derfor tog det ret lang tid at få hæklet en kant, som derfor skulle være bredere end oprindelig planlagt for at tæppet kunne holde de ønskede mål på 105 x 165 cm (svarende til 7 x 11 lapper af 15 x 15 cm)
Tæppe nr. 2 er lapper strikket 35 x 35 cm (60 m, 80 rækker). Denne gang valgte jeg at hækle rundt om lapperne – og dernæst at hækle lapperne sammen med flad sammenhækling, som beskrevet her hos Lutteridyl.dk
For at tæppet kunne få den ønskede længde, så var det nødvendigt at tilføje en lidt bredere kant for oven og for neden. Derfor har jeg hæklet stangmasker frem og tilbage for oven og for neden, mens jeg har hæklet fastmasker i siderne, da tæppet var bredt nok.
Mit andet tæppe på Bond Sweater Machine blev samtidig mit tæppe nr. 3 til ‘varme 15 x 15’. Nu skal jeg til nogle mindre projekter, nemlig huer og pulsvarmere. Der er god brug for det hele, da det er begyndt at blive koldt udenfor.