Efter at have strikket en grå klassisk babycardigan kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve at strikke en cardigan, der blev strikket oppefra og ned. En sådan opskrift fandt jeg i en bog af Lene Holme Samsø, Babystrikke på pind 3, en bog, som jeg for nylig købte af samme årsag.
I opskriften er ikke nævnt noget bestemt garn, men der er dog en henvisning til præcis det garn, som bogens model er strikket af. Til str. 6 mdr. skulle man bruge 100 g garn. Mit garn-lager indeholdt bla. 2 hele nøgler baby Uld købt på tilbud i Bilka i foråret og det måtte da lige kunne bruges hertil.
Ret hurtigt stod det dog klart, at det igen igen ville blive knapt med garn, så jeg besluttede at strikke ærmerne færdige undervejs og så lade garnet bestemme længden på trøjen. Men ak – det blev ikke lige nogen succes. For da jeg var nået hertil, måtte jeg se i øjnene, at trøjen nok aldrig blev færdig. Den var simpelthen for kort!
Jeg var begyndt at indstille mig på, at trøjen skulle trevles op og garnet bruges til noget andet, da jeg lige var i Bilka for at købe en efterårsjakke til sønnen. Selvom jeg ikke havde mange forhåbninger om at finde noget udgået tilbudsgarn, så slog jeg lige vejen forbi garnhylderne. Og sørme om heldet ikke var med mig. Der var nogle enkelte nøgler baby uld tilbage i samme farve, så jeg satsede og købte 2 nøgler mere. Straks jeg kom hjem, fik jeg sammenlignet farvekoden og dobbeltheld: De nyindkøbte garnnøgler var fra samme indfarvning som de nøgler, som jeg havde strikket trøjen af. Tænk lige at finde det, som jeg manglede. Så er det bare at få strikket færdig og få knapper syet i.