For et godt stykke tid siden så jeg en opskrift på et dobbeltstrikket halstørklæde. Det er en teknik, som jeg endnu ikke har prøvet.

Ovenpå de simple strikkede klude trængte mine hænder og hoved til noget mere udfordrende for hovedet, men mere behageligt for fingrene.
Du kan se, hvad jeg gerne ville strikke her:

http://www.hendesverden.dk/handarbejde/strik/Dobbeltstrikket-torklade/

Desværre kunne jeg ikke med det samme finde ud af selve mønsterdiagrammet. Jeg skriver som regel ikke opskrifter ud fra nettet, men sidder og læser online, når jeg strikker. Og jeg kunne simpelthen ikke få mønsteret til at passe. Så til sidst lavede jeg bare min egen udgave, som blev et mønster på 9 pinde i stedet for de oprindelige 8 p. Jeg var dog ikke nået særlig langt, førend 10’øren faldt – og det gik op for mig, at mønster-diagrammet skulle drejes 90 grader! Jeg valgte dog at bibeholde min egen udgave med det ulige antal pinde. Det betyder nemlig, at farveskiftene bliver i begge sider af arbejdet i stedet for blot i den ene side. Jeg synes, at det giver et mere balanceret halstørklæde.

Desuden har jeg valgt at ændre længden til 185 cm. På den måde kan halstørklædet nå at blive snoet runde om halsen 1 ekstra gang. Det færdige arbejde vejer 146 g og så har jeg fået brugt nogle af mine rester.

Har du også mod på at prøve denne sjove teknik, så er der god hjælp at hente på youtube. Jeg brugte selv denne video med en demonstration af dobbeltstrik
https://youtube.com/watch?v=wN2Xw8pcdYw%3Ffeature%3Dplayer_detailpageDet kræver lige noget øvelse, men så er det også bare sjovt at strikke på denne måde.