For længe siden hæklede jeg denne cardigan.
Men jeg kan ikke finde et mønster, som jeg skulle have brugt – og det kan da også godt være, at jeg har digtet lidt på et mønster selv. Mønstret minder lidt om denne – men det er alligevel ikke den samme http://www.mor-far-barn.dk/articles.php?article_id=57


Jakken er inspireret af en Flower baby jacket, hvor du kan se mønster på engelsk.http://vendulkam.blogspot.se/p/free-patterns.html
Min udgave er dog meget mindre, nok en størrelse 4-6 måneder.

Så nu prøver jeg lige at lave en opskrift til mit eget brug og i noteform her:
Jakken hækles oppefra og ned i et stykke, men med inddeling i forstykke – ærme -rygstykke – ærme – forstykke således: 12 – 10 – 25 – 10 – 12 (ialt 69 m). Der slåes 71 lm op (incl. 3 lm som stm).
1. række: 1 st. i 3. lm fra nålen, 11 st i næste lm.(forstykke), 1 lm, 10 st (ærme), 1 lm, 25 st. (ryg), 1 lm, 10 st (ærme), 1 lm, 12 st (forstykke) vend.
2. række: 1 st. i hver af de næste 12 st., *1 st + 1 lm + 1 st* i næste lm-bue, 1 st i næste 10 st. gentag * til * 1 st i næste 25 st, gentag * til *, 1 st i næste 10 st, gentag * til *, 1 st i næste 12 st.
3. – 12. række Sådan fortsættes med at hækle st i st og 1 st + 1 lm + 1 st. i luftmaskebuen. Der øges derved med 8 st. på hver række.
Der er nu 22 st, 1 st + 1 lm + 1 st, 30 st, 1 st + 1 lm + 1 st, 45 st, 1 st + 1 lm + 1 st, 30 st, 1 st + 1 lm + 1 st, 22 st.
13. række: Hækl muslingemønster på delene til forstykker og ryg. Dvs. *1 st. spring 2 m over, (3 st + 2 lm + 3 st) i næste st., spring 2 m over * Gentag fra * til * så der er 4 muslinger på forstykket. Hækl 1 st der går gennem de næste 2 lm-buer samtidig (der hækles ikke muslinger på ærme-delen!). Fortsæt med muslingemønster over rygstykket =8 muslinger. Hækl 1 st der går gennem de næste 2 lm-buer samtidig (der hækles igen ikke muslinger på ærme- delen). Fortsæt med muslingemønster over det andet forstykke = 4 muslinger. Der er nu 16 muslinger på rækken.
14. – 18. række: fortsæt med muslingemønster.
19. række: Hækl muslingemønster, men nu med 3 st. + 2 lm + 3 st, 2 st i st fra foregående række. På den måde øges antallet af st. på rækken.
20. – 24. række. Fortsæt muslingemønster med 3 st. + 2 lm + 3 st og 1 st i hver af de næste 2 st.
Hækl et ærme: 34 st. hækles pr. omgang. Jeg vendte arbejdet, da det giver et andet ‘mønster’ end hvis man blot hækler samme vej rundt. Det skal være et lige antal masker, så ærmerne kan blive ens. (Der er hulmønster på det andet ærme)
14 omgange til ærmet.
Afslut med en muslingekant, denne hæklet således: *1 fm, spring 1 st over, 6 st i næste st, spring 1 st over* Gentag omgangen ud og afslut med 1 fm og en km i omgangens første fm.
Hækl det andet ærme. 34 st i første omgang. Hver anden omgang hækles med hulmønster således: *1 st, 1 lm* gentag omgangen ud. Arbejdet vendes ikke ved hver række på dette ærme. (Hvis det bliver for ‘åbent’, alternativ: Hækl 2 st i hver anden st hele omgangen rundt)
14 rækker til ærmet.
Afslut med muslingekant som det første ærme.
Herefter hækles en kant op ad det ene forstykke, rundt om halsen og ned af det andet forstykke. Vend og hækl muslingemønster (denne gang 6 st i en st, spring 3 st over) tilbage ad forstykket, halsen og ned af det andet forstykke. Der vil naturligt være knappehuller i muslingeborten. Sy knapper i, der passer til et sådan hul og hæft enderne.