I sidste uge gik min ovn i stykker. Igen. Det var ret irriterende og dyrt, når den skulle repareres af en service-teknikker. For selvfølgelig gik den altid i stykker, når manden ikke var hjemme.

Men intet er jo så skidt, at det ikke er godt for noget. Og nu har jeg så en ny ovn. Med en masse forskellige programmer og tilbehør, som jeg skal igang med at prøve af. Heldigvis følger der en opskriftsbog med ovnen. Og tænk – der stod en opskrift på yoghurt is. Underligt…

Men efter at have læst manual og opskrift flere gange (ja – opskrifterne er selvfølgelig kun på engelsk og fransk) – så går det op for mig at opskriften er med, fordi ovnen faktisk har et særligt program til at lave yoghurt! Det må jeg altså bare prøve. Derfor er denne opskrift baseret på hjemmelavet yoghurt, da det lige var det, som jeg havde. Men der kan sikkert også bruges købe-yoghurt. Grundet årstiden (vinter) er opskriften tilpasset frosne hindbær, der typisk købes i supermarkeder i poser med 300 g. Nå – men her kommer opskriften.

Yoghurtis til 4 (små) portioner:

300 g friske eller frosne hindbær

2 dl piskefløde

2 dl yoghurt

8-10 tsk. sukker

Pisk fløden til skum.

Blend yoghurt og (frosne) hindbær. Vend den blendede hindbærblanding ned i flødeskummet og tilsæt sukker til det er tilpas sødet.

Jeg har en ismaskine, så det gik hurtigt, da de frosne hindbær havde afkølet massen.