Her er den opskrift og fremgangsmåde, som jeg brugte til den hjemmelavede yoghurt, der endte med at blive til yoghurtis med hindbær:

1 l sødmælk

2½ dl. piskefløde

5 dl. yoghurt naturel

Mælk og fløde varmes op til kogepunktet. Derefter lavere varme, så mælken lige småsimrer i ca. 15 min. Herefter afkøles massen til 40-42 grader (Det er vigtigt, at massen har den rette temperatur. Ellers ødelægges yoghurtbakterierne!) Du kan evt. fremskynde afkølingen ved at sætte gryden i koldt vand.

Halvdelen af den købte yoghurt naturel puttes i en glaskål/et glas og der tilsættes ca. samme mængde mælk fra gryden. Rør rundt til massen er ensartet og hæld derefter massen tilbage i gryden med mælk. Gentag med den sidste halvdel af købeyoghurten. Når det hele er tilbage i gryden, så rør til massen er ensartet.

Hæld indholdet fra gryden i en glasskål og læg låg på. Her du ikke et låg, så dæk med sølvfolie.

Og her bruger jeg så min ovn og sætter på programmet: Yoghurt.

Temperaturen er vist omkring 45 grader og programmet kører i 3 timer.

Tag yoghurten ud af ovnen og afkøl. Sættes derefter i køleskabet og kan holde sig en lille uge. Du kan også lave yoghurtis og fryse ned.

Hvis du ikke har en ovn med specielt yoghurtprogram – så findes der en del andre måder at lave yoghurt på: Indpakket under en dyne, under varmetæppe, i en varmekasse – eller i vandbad i ovnen. Man kan endda købe et specielt yoghurtapparat.