Endelig blev jeg færdig med min hæklede taske. Da jeg fik ‘Nordiske masker’ og ‘Nordiske masker 2’ med hjem fra biblioteket, så faldt jeg straks for den taske, som man kan se i bog nr. 2
Jeg var dog ikke så vild med prisen på materialerne, der skulle indkøbes for at lave en kopi af tasken. Derfor lavede jeg min egen og billigere udgave i bomuldsgarn. Det har betydet, at jeg måtte lave opskriften en del om og min udgave består derfor af firkanter hæklet af fastmasker i stedet for den originale udgave, der er hæklet af uld og følgegarn tillige med at den er dobbelthæklet.
Selvom jeg har lavet striberne, som jeg lige synes, så ville jeg alligevel gerne montere tasken, som den originale. Det voldte mig til gengæld kvaler! Jeg synes, at det så forkert ud, når jeg fik lagt firkanterne op som efter bogens diagram.

For mig ser det ud som om, at den midterste firkant (i bogen er dette en af firkanterne med nr. 1) skal drejes enten 90 grader med eller mod uret. Det er nemlig den eneste firkant, hvor striberne ikke er vinkelret på den eller de tilstødende firkanter. Jeg brugte derfor kontaktoplysningerne på designernes hjemmeside og forespurgte, om det ikke var en fejl i diagrammet? Det blev afvist i den mail, som jeg fik retur. Jeg mener dog stadig, at det er en fejl i diagrammet over tasken fra ‘Nordiske masker 2’, idet deres skitse af tasken viser at de midterste 3 firkanter alle har striberne den samme vej, mens samlediagrammet viser, at det kun er 2 af firkanterne, der har striberne den samme vej.
Jeg har derfor valgt at montere min taske, som jeg selv synes var rigtigt, og det giver også det resultat, som jeg ønskede.
Så håber jeg bare, at andre læsere af bogen ikke får syet ‘forkert’ sammen, for det ville da være så ærgerligt.
Det er faktisk ret sjovt og let at hækle tasken i den billige udgave og jeg kunne da godt finde på at lave flere tasker, måske nogle af disse eksempler:
http://www.amioamio.com/da/produkt/75983/

http://www.mspuur.com/2013/05/hklet-taske-af-oldemorfirkanter-diy_8.html
http://krea-teck.blogspot.dk/2013/03/strikket-filtet-taske-1.html
http://www.hendesverden.dk/handarbejde/hakling/Haklet-indkobsnet/
eller måske en udgave strikket som dominostrik eller som denne
http://frauputz.blogspot.dk/2010/06/strik-din-egen-stribede-taske-kanter-og.html