Efter nogle knapt så vellykkede forsøg, så lykkedes det endelig at lave en chokolademousse, der var lige som den skulle være.

Ingredienser:

120 g mørk chokolade

2 bægre pasteuriserede æggeblommer

1½ spsk sukker

2 bægre pasteuriserede æggehvider

knapt 2 dl. piskefløde.

Chokoladen smeltes over vandbad. Mens den smelter, så piskes æggehviderne stive i en stål for sig. Derefter piskes fløden til skum i en skål for sig og til slut piskes æggeblommer og sukker sammen i en 3. skål til de er luftige (lyse).

Chokoladen tages af varmen (vandbadet), hvorefter flødeskummet hældes i den lune chokolade og piskes rundt.

Herefter tilsættes æggesnapsen (de piskede æggeblommer og sukker) og der røres rundt.

Til slut vendes chokolademassen ned i de piskede æggehvider, så de stadig bevarer deres luftige konsistens.

Chokolademoussen hældes i portionsskåle og stilles i køleskabet i nogle timer.