Så lærte jeg nogle nye ord igen. I Spy quilt er en charm quilt.

Ifølge quilterstudio.com, så adskiller en charm quilt sig fra en scrap quilt (reste-quilt) ved, at en charm quilt ikke har 2 ens stykker stof. Alle lapperne skal være forskellige! Almindelig vis skæres 2 ens stykker stof, hvoraf den ene herefter byttes væk. I det 19. århundrede sendte kvinderne et brev til deres veninder med en lap af det resterende stof, når de havde fået en ny kjole. Lapperne til charm quilts idag er typisk bomuldsstof og kan have et specielt tema i form af farver eller blomster eller lign. De små lapper med dyr, traktorer eller lign. er beregnet til børn og kaldes ‘I Spy’ quilts efter gættelegen ‘I spy with my little eye something beginning with……’ efterfulgt af noget, som barnet så skal finde på quilten.

En af mine Facebook kontakter oprettede en gruppe, hvor jeg straks ansøgte om medlemskab. En I Spy bytte gruppe.

Der er mange forskellige måder at sy denne quilt på, se f.eks. her, her og her, der begge har mange ideer til I Spy quilte. I gruppen sys der denne mønster udgave, men jeg tror, at det bliver lidt for udfordrende for mine arme i øjeblikket, og da vi bytter 10 x 10 cm lapper, så vil jeg anvende dem, som de er. Måske vil jeg prøve min egen udgave af dissapearing nine-patch, som er beskrevet her

Foreløbig er der ikke helt så mange retningslinier i FB gruppen og jeg afventer stadig svar, hvordan det rent praktisk skal foregå, samt hvilke regler, der er for lapperne.

Gårsdagens lapper.

Måske jeg en dag får mod på at lave sådanne I Spy huse http://www.flickr.com/photos/jqa/4861387196/