For at lære min nyanskaffede Bernina bedre at kende, så har jeg valgt at gå i krig med ‘tube-quilt’, en teknik, hvor man syer et ‘rør’, som derefter skæres ud til trekanter for at blive strøget åbent til en færdig firkant. En teknik, som jeg længe har villet prøve. Selvom det kræver meget at sætte sig ind i den nye maskine, så er der også hurtig meget tidsbesparende, f.eks. at den har en knap til at hæfte automatisk – samt at få klippet tråden automatisk. Det sidste er tillige meget trådbesparende i forhold til, hvad jeg plejer at klippe af med min saks.

Selvom jeg flere gange har været på jagt efter noget stof i en lys appelsinfarvet orange, så er det endnu ikke lykkedes mig at finde noget. Jeg har valgt alligevel at prøve at få blokkene lagt op på stuebordet (min design-fleece er stadig optaget af et håndsyningsprojekt).

Blokkene skal jo gerne være varieret og de enkelte stoffer og farver fordeles over hele quilt-toppen. Det er faktisk ikke så let, som man måske lige tro. En hel del hjernegymnastik skal laves og man kan vel sige, at det er en form for sudoku.

Patchwork-sudoku på spisebordet.