Flere gange har jeg beundret et strikketøj, hvor der er anvendt en teknik, der hedder ‘domino-strik’. Nu har jeg lige fundet et projekt, hvor det passer perfekt at forsøge at strikke dominostrik. Det er bare dejligt at få afprøvet forskellige teknikker og metoder og så få noget brugbart ud af det samtidig.

I vinterferien så jeg et indslag i Nyhederne, hvor strikkere over hele landet lavede lapper af garn i størrelsen 15 x 15 cm. Lapperne bliver så samlet til tæpper og givet til herberger og projektet UDENFOR. Nu kan der ryddes op i garnresterne og hjælpe hjemløse samtidig. Har du lyst til at strikke eller hækle lapper til ‘Varme 15×15’, så findes der en gruppe på facebook. I øvrigt er gruppen udvidet til også at strikke huer, handsker, halstørklæder og skuldervarmere. Du kan også støtte gruppen med garnrester, hvis du har mange af dem.

Jeg har nu strikket mig igennem garnrester, så der er blevet til et tæppe. Nu mangler blot det kedelige arbejde med at få hæftet enderne.

Du kan finde inspiration til flotte tæpper mange steder, bla. http://www.hannesgarn.dk/20213976 .

Det mest imponerende tæppe jeg endnu har set er dog dette: http://gregueriasyparaphernalia.blogspot.dk/2010/03/alfombras-de-patch-punto-knitted.html