Den 7. december 2010 skrev jeg i min dagbog:

Nikolai er stadig ikke kommet sig over sine skoldkopper og var derfor hjemme igen idag. Det blev til lidt juleklip og mit første forsøg med trylledej. Jeg havde en ide til nogle lette julemænd – men det blev ikke helt som jeg ville have det. Og sikke lang tid, det skulle bages.

Først fik jeg kludret i opskriften – og så havde jeg ikke taget højde for, at dejen ‘hæver’ en smule – selvom der ikke er gær i. Man kunne heller ikke stille de høje slanke julemænd og træer op – de sank bare sammen. Derfor måtte jeg figurerne ned at ligge på bagepladen.

Da de så langt om længe var bagt eller ‘tørret’, så var de blevet lidt runde i bunden, så de ikke længere kunne stå op. Jeg må prøve at slibe dem lidt i morgen inden de bliver malet. Der skal vist rigeligt med maling til, da den side, der lå på bagepladen, har slået revner.

Her er den opskrift jeg fik fra en bog med julepynt:

2 kopper vand

1½ kop salt

4 kopper mel.

Rør saltet ud i vandet og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt til dejen er smidig. Lad gerne dejen hvile en time eller to inden du begynder at forme.

Man får altså rigtig meget salt på fingrene, når man arbejder med dejen – så overvej lige det en gang, hvis du har rifter eller sår (måske fra skoldkoppersmiley) på fingrene.

Nisserne blev malet og kom til at se sådan ud. Efter ide af Nikolai, så kom der også nogle snemænd og juletræer.

Det er muligt for selv de mindste børn, at være med her.