I disse kolde vinterdage med sne og frost, kan man godt bruge noget til at varme fingrene.

Jeg fandt den første opskrift på http://www.ravelry.com/

Man skal være medlem (det er gratis), men så er der også et hav af gode og inspirerende opskrifter.

Det første par fingerløse handsker, er et Fair Isle-mønster (Inca Alpaca Fair Isle Mitts byRobin Melanson)

Jeg havde ikke lige strømpepinde i den tykkelse – så jeg strikkede alm. frem og tilbage og syede dem til slut sammen i siden. Jeg havde forventet, at sømmen ville kunne mærkes – og måske endda ville genere, men heldigvis var det ikke tilfældet. Man mærker slet ikke, at den er der!

Mens jeg strikkede, huskede jeg en udsendelse, som jeg engang så i TV. Jeg tror, at det var Søren Rye, der besøgte det lille ø-samfund og fik et kig i de forskellige håndværkeres liv og værker.

Det andet par muffedisser, som jeg fik strikket er meget lettere – og har en utrolig god pasform, idet ribstrik jo strækkes eller sammentrækkes til det passer.

Opskriften er fundet her: http://www.berroco.com/exclusives/jacoby/jacoby.html

De ensfarvede ribstrikkede muffedisser er en del tyndere og derfor lettere at have på. Til gengæld er de ikke helt så varme, som de første handsker, der både er strikket i tykkere garn og på tykkere pinde. Samtidig har jeg også syet mønstret på efter at stykkerne var strikket (i stedet for at strikke mønstreret løbende, som opskriften egentlig sagde) og det bidrager selvfølgelig yderligere til at gøre de første muffedisser tykke og varme.

Jeg kunne da godt finde på, at strikke de ribstrikkede muffedisser igen i nogle andre farver.