Tilbage til hækleafdelingen, så har jeg hæklet denne skål. Den er lavet som det, der kaldes ‘tapestry crochet’. Jeg ved faktisk ikke, hvad det hedder på dansk.

Mønstret udviklede sig selv mens jeg hæklede og det sværeste var faktisk at finde en måde at afstive skålen på, da den var færdighæklet.

Jeg endte med at putte den i en sukkerlage, selvom jeg frygtede, at det ville tiltrække alle mulige insekter i løbet af sommeren. Det gjorde det heldigvis ikke. Ulempen ved sukkerlage er, at det risikerer at gulne hen ad vejen, men så må jeg bare prøve at vaske skålen og gentage processen.

Der findes nogle enkelte andre metoder til afstivning. Ulempen ved de fleste af disse andre metoder er, at de kan blege farverne lidt – og det ville ikke være så pænt med afbleget sort!

Hvis skålen bliver al for grim med tiden, så må jeg jo bare hækle en ny.