Nikolai fik for en lille måneds tid siden en surdej til en Herman kage med hjem fra en kammerat. Jeg har lavet Herman kagen for ca. 10 år siden, da Michelle fik en sådan surdej med hjem. Den første Herman bagte vi som opskriften siger – med nødder, chokoladestykker og æble mv. Og så glemte vi at tage den nybagte kage med hjem fra sommerhuset!

Vi havde dog husket surdejen! Og jeg har nu passet og plejet endnu en Herman-dej, men kunne godt tænke mig at prøve en anden kage. Børnene er ikke særlig vilde med nødder, som der er ret mange af i den originale Herman kage. Derfor har jeg søgt opskrifter på alternative ingredienser til Herman. Det har været lidt småt med resultater. Men endelig lykkedes det mig at finde denne side med flere alternative opskrifter på kager med surdej/ Herman – og til slut en side med en opskrift på chokoladekage med surdej.

Derfor har jeg nu mixet lidt fra siderne og fået en Herman forklædt som chokoladekage:

2½ dl Herman surdej (på den 10. dag!)

2½ dl mælk

6 dl hvedemel

200 g smeltet smør

2½ dl sukker

½ tsk salt

1 tsk vanillesukker eller korn fra 1 vanillestang

6 spsk. ægte kakaopulver

2 spsk. bagepulver

3 æg

Jeg piskede æg og sukker hvidt og luftigt. Derefter blandede jeg alle de tørre ingredienser og tilsatte dejen. Jeg tilsatte mælken og det smeltede smør. Til sidst tilsatte jeg Herman-surdejen og piskede godt.

Kagen kom i en firkantet kageform og bagte 30-35 min. ved 170 grader.

Spiselig – men ikke fantastisk…