Det er virkelig inspirerende at se nogle af de forskellige madprogrammer fra andre lande. Jeg får set mad, som jeg ellers aldrig havde mulighed eller fantasi til at forestille mig. I dag så jeg et kort indslag, hvor der indgik en grapefrugt posset. Hvad i alverden er det for noget? Det er endnu ikke lykkedes mig at finde ud af et dansk ord for det, men der er nogle sider med engelske opskrifter. Her kan man læse, at det er en gammel ret eller faktisk drik, som nu har fundet vej i køkkener igen.

De fleste opskrifter er på citronposset (lemon posset), bla. her:

http://www.carnation.co.uk/pudcasts/200807-lemon-posset?section=Recipes

hvor man også kan se en video, både på den ovenstående hjemmeside og på youtube.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Jeg prøvede at gøre, som på videoen, men desværre lykkedes det mig ikke at få posset til at tykne. Det forblev meget flydende og smagte temmelig meget som den billige færdigkøbte koldskål med citron! Måske posset i virkeligheden svarer til den danske koldskål??

Da jeg så videoen, så tænkte jeg, at det må også kunne lade sig gøre at lave sådan en posset med rabarber, der jo også har ret meget syre i sig. Det viste sig, at der fandtes et par få sider, hvor der var opskrift på rabarber posset (rhubarb posset), bla. denne her opskrift:

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2012/jan/13/rhubarb-recipes-dan-lepard

Og da jeg nu lige fik lyst til rabarber, så fandt jeg også lige et par andre interessante opskrifter med det, bla. denne her:

http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-2035040/MasterChef-masterclass-Rhubarb-tarte-tatin-served-mascarpone.html

og denne her:

http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/451900/Rhubarb-tart-tatin

Nu skal jeg bare lige have min arm til at fungere lidt igen, så må det prøves af og jeg må også lige snart få nogle flere fotos sat ind!