Sådan en kage så jeg forleden i TV. Den skulle være fedtfattig og med lavt kalorieindhold. Her kan man se en lignende opskrift.

150 g smør i tern

100 g mørk hakket chokolade

100 g mælkechokolade, hakket

220 g caster sukker

2 teskefulde vanilleekstrat

3 æg, let pisket

75 g mel

75 g selvhævende mel

100 g hvid hakket chokolade

150 g frosne hindbær

Hmmm. Jeg var faktisk overbevidst om, at den kage, som jeg så i TV, der var ingen smør – i stedet var anvendt revet butternutgræskar?? Jeg må vist søge noget mere…

Åhh, her er den jo! Der er mange flere spændende opskrifter fra Cook yourselv thin.

Kage til 9 personer, 291 kalorier pr. stykke.

1 kop med top af friske hindbær

2 kopper skrællet og renset, fint revet butternutgræskar

1/2 kop hvid, hakket chokolade

1 kop hakkede mandler

1 1/4 kop sukker

3 store æg

1/4 kop selvhævende mel

1/2 kop ægte kakaopulver

1 tsk. bagepulver

1/4 tsk. salt

kakaopulver til pynt

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Beklæd bradepanden med bagepapir. Klip ned i hjørnerne af bagepapiret for at få det til at passe på siderne også. Evt. lidt olie, så papiret klistrer lidt fast til bradepanden.

3. Put æg og sukker i en stor skål og pisk med mellemhastighed i 4-5 minutter indtil massen er luftig og hvid og firdoblet i størrelse.

4. Tilsæt revet butternut græskar tillige med mel, hakkede mandler, kakaopulver, salt og bagepulver. Pisk indtil massen er ensartet. Hæld halvdelen af blandingen i den klargjorte bradepande. Fordel hindbær og den hakkede hvide chokolade over dejblanden i bradepanden. Dæk den hvide chokolade og hindbærrene med resten af dejen.

5. Bag i 20 minutter, bare indtil den er let bagt.

6. Lad kagen afkøle i bradepanden i 20 minutter og pynt med sigtet kakaopulver før serveringen.