Der er alternativer til de kalorie-tunge kager! Bl.a. kan man lave denne chokolade pavlova. Da jeg så den i TV, blev jeg straks interesseret i at prøve den og jeg har allerede købt ingredienserne idag. Jeg nåede dog ikke hjem med de friske hindbær, før Nikolai havde spist dem! Vi må nok prøve at købe hindbær igen imorgen.

Opskrift til 6 personer, 337 kalorier pr. person

Til marengs:

4 æggehvider

1/4 tsk salt

1 kop sukker

½ tsk citronsaft

1 spsk kakaopulver

Til toppen/pynt

1 kop piskefløde

1 kop friske hindbær

1/4 kop chokoladeflager/skrabet

1/4 kop smeltet chokolade

1. Forvarm ovnen til 150 grader og læg bagepapir på en bageplade.

2. Pisk æggehvider og salt på høj hastighed, indtil de holder deres form. Tilsæt sukker gradvist, indtil blandingen står i faste toppe. Tilsæt citronsaft og pisk lidt mere til det er fordelt i marengsmassen. Sigt kakaopulver i en lille hjørne af skålen og let foldes ind Marengs med en plastspatel. Må ikke blandes ret meget, da det skal være en rustik, marmoreret effekt. Hæld marengs-massen på bagepladen med bagepapir til en oval form, ca 7 x 15 cm 4-5 cm. Anbringes i bunden af ​​ovnen og bages i 1 time og 15 minutter.

3. Sluk ovnen uden at åbne døren og lad kagen blive i den slukkede men varme ovn i en time. Tag derefter kagen ud.

4. Til toppen/pynt: Pisk piskefløden let og fordel på toppen af Marengs-bunden. Drys med hindbær og påfør smeltet chokolade i tynde striber før servering. Afslut med at drysse chokolade-flagerne over kagen.