Selvom vi går foråret og varmere tider i møde, så er det bare skønt at have en varmepude.

Jeg er især glad for dem til mikroovnen og de fås efterhånden i ret mange udgaver. Jeg har ledt flere gange efter ‘bamse-udgaven’ og nu har jeg endelig fundet et sted på internettet, hvor man kan købe dem. Det er coolstuff.dk, der sælger Beddy-bear. Det bliver vist Nikolai, der bestemmer, hvilken bamse, der skal bo her!

Det er ikke nødvendigt at spendere så mange penge for at blive ejer af en ‘mikroovns-varmepude’ eller en ‘aroma-varmepude’. De er ret enkle at sy selv, og Anne Lindholt Ottosen viser her, hvordan det kan gøres. Der er også en video på denne hjemmeside.

Jeg plejer at sy varmepuderne noget længere, men det er helt op til den enkelte, hvad der er bedste facon.

Mine varmepuder har kamre, så riskornene altid er fordelt og ikke pludselig ligger i den ene ene af puden. Samtidig gør stikningerne det lettere at folde puden. Her er Nikolais blå varmepude foldet i 3 lag.

Mht. til fyldet, så har jeg tidligere anvendt korn. Jeg købte en stor sæk på en foddermølle og bragte hjem. I løbet af 14 dage havde jeg halvedelen af kælderen fuld af kornbiller! Så det er jeg gået bort fra igen og holder mig istedet til grødrisene. Jeg har dryppet lidt aroma-olie med lavendel på varmepuden. Det skulle være lige så godt at blande lidt tørret lavendel i fyldet/grødrisene inde i puden. Måske jeg skal se at få tørret lidt af havens lavendel, så der kan produceres nogle flere aromaterapi-varmepuder. Her i huset slider vi dem nemlig op i løbet af 2 vintre.