Første gang jeg stødte på Dizzy Owl i en gruppe på Facebook, da synes jeg bare at den var så nuttet, at den måtte jeg hækle nogle stykker af. Google førte mig til Frk. Maj’s blog i jagten på en opskrift. Jeg vil mene, at Maj skal have æren for ideen til Dizzy Owl. I hvert fald er der på hendes blog en opskrift. Jeg er jo ikke så tit gode venner med opskrifter – og det blev jeg heller ikke med denne. F.eks. hækles nogle omgange med stangmasker og nogle omgange med fastmasker. Opskriften er dog ikke konsekvent med at nævne, hvilken type masker der er tale om i alle omgange. Samtidig er jeg i tvivl om, hvorvidt indtagningerne skal være en sammenhækling af 3. og 4. maske – eller 4. og 5. maske. Der opsummeres ikke maskeantal, så man har ingen anelse om, hvorvidt man har hæklet rigtigt. Så jeg lavede min egen 1. udgave, som hovedsagelig er stangmasker.

Stangmasker kan godt gå, da jeg har anvendt sandfarvet bundfarve og fyldet er hvidt. Jeg foretrækker dog min 2. udgave i fastmasker, da fyldet så ikke bliver så synligt. Fastmaskerne betyder dog også, at selve uglens krop kommer til at virke mere ‘fast’ og ikke helt så elastisk som udgaven i stangmasker.

Min 2. udgave er hæklet sådan (og det er muligvis også kun mig selv, der kan forstå den):

Der startes med uglens bund ved at hækle rundt. Hver omgang afsluttes med 1 km i den første maske i omgangen.

1. omg: 6 fm i magisk ring

2. omg: 2 fm i hver fm = 12 fm.

3. omg: 1 fm. i næste fm., 2 fm. i næste fm. Gentages omgangen rundt = 18 fm

4. omg: 1 fm i næste 2 fm, 2 fm. i næste fm. Gentages omgangen rundt = 24 fm

5. omg. 1 fm i næste 3 fm, 2 fm i næste fm. Gentages omgangen rundt = 30 fm

6. omg: 1 fm i næste 4 fm, 2 fm i næste fm. Gentages omgangen rundt = 36 fm

7. -12. omg: Fortsæt udtagning ved at øge antallet af fm med 1 mellem hver udtagning, dvs. 6 masker mere for hver omgang. Så bør 12. omgang blive: 10 fm i næste fm og 2 fm i næste fm = 72 fm. i 12. omgang.

13.-28. omg : 1 fm i hver fm = 72 fm.

29. omg: 1 fm i næste 10 fm, 2 fm sammen. Gentag omgangen rundt = 66 fm

30. omg: 1 fm i hver fm = 66 fm

31. omg: 1 fm i næste 9 fm, 2 fm sammen. Gentag omgangen rundt = 60 fm

32. omg: 1 fm i hver fm = 60 fm

33. omg: 1 fm i næste 8 fm, 2 fm sammen. Gentag omgangen rundt = 54 fm.

34.-39. omg: 1 fm i hver fm = 54 fm

40. omg: 1 fm i næste 7 fm, 2 fm sammen. Gentag omgangen rundt = 48 fm.

41.-49. omg: 1 fm i hver fm = 48 fm

50. omg: 3 lm, 1 dbst i næste 3 fm, 1 stm i næste 3 fm, 1 hst i næste 3 fm, 1 fm i næste 4 fm, 1 hst i næste 3 fm, 1 stm i næste 3 fm, 1 dbst i næste 8 fm, 1 stm i næste 3 fm, 1 hst i næste 3 fm, 1 fm i næste 4 fm, 1 hst i næste 3 fm, 1 stm i næste 3 fm, 1 dstm i næste 4 fm.

Uglen fyldes med fiberfyld og hækles derefter sammen med fm. Man kan også vælge at sy den sammen, hvis man vil det.

Øjnene hækles i forskellige farver ved at følge opskriftens første omgange og man vælger selv farver og størrelse.

Næb: 4 luftmasker, 1 stm i første luftmaske. Vend med 3 lm., 2 stm. Vend med 3 lm, 3 stm. Vend med 3 lm, 4 stm.

Øjne og næb syes på kroppen.

Uglen kan pyntes med perler, blomster eller andet.

Pink ugle af fm er lidt mindre end sandfarvet ugle af stangmasker. Jeg var nødsaget til at springe over omg. 45-49, idet jeg ikke havde mere garn. Der går lidt mere garn til, når man hækler fm i stedet for stgm. Det er en af grundene til, at uglen bliver mere ‘fast’ i det. Jeg har heller ikke fyldt den pink ugle lige så meget som den sandfarvede ugle. Det gør, at den pink ugle står noget bedre på en plan overflade.