Denne opskrift må bare prøves af:

http://dindebat.dk/mad-drikke/779487-bo-bech-chokoladekage-i-med-kniven-struben-3.html

og den minder jo lidt om kagen på denne video:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Mængderne er god nok noget anderledes end de mængder, der blev vist på Bornholmerfærgen:

Ingredienser

275 g sukker

180 g Æggeblommer

315 g Æggehvider

275 g smør

275 g chokolade

Fremgangsmåde

Smørret og chokoladen smeltes sammen over vandbad.

Æggeblommerne og ca. halvedelen af sukkeret piskes til en æggesnaps. Alt sukkeret skal være opløst (mærk på snapsen, der må ikke være sukkerkrystaller tilbage). Tager minimum 3-4 min.

Æggehvider piskes stive. Herefter tilsættes den tilbageblevne halvdel af sukkeret

Chokolademassen tilsættes æggesnapsen og vendes i.

Halvdelen af marengsen (de piskede æggehvider med sukker) tilsættes chokolademassen og vendes sammen. Til sidst vendes chokolademassen i den resterende marengs. Pas på ikke at slå for meget luft ud af massen!

Hæld 2/3 af dejen/chokolademoussen i en smurt springform og bag.

Når kagen er afkølet, så pyntes den med den sidste 1/3 af chokolademassen og der sigtes kakao over kagen.

så kommer den til at se sådan ud:

Da jeg tilberedte kagen, mindede den mig om en kage, som jeg engang fik til en 30 års fødselsdag. Ved at sammenligne opskrifterne, så kunne jeg se, at der faktisk var lidt mel i min ‘gamle’ opskrift – men ellers var kagerne meget ens. Dengang fik vi serveret kagen sammen med is og råsyltet skovbær. Den kombination kunne jeg rigtig godt lide.