I anledning af min svogers 40-års fødselsdag, var vi inviteret til fødselsdag. Her fik vi en fantastisk god rabarbertærte med tvebakker.

Opskriften var vist således:

500 g rabarber

100 g sukker

(vanillestang?)

1 helt æg

150 g smeltet smør eller flydende margarine.

8-10 tvebakker

hakkede nødder

skær rabarberne i stykker. Rabarberstykker, vanillekorn og sukker kommes i en gryde og koges op (som til rabarberkompot).

Pisk æggemassen luftig og tilsæt det smeltede smør.

Fordel rabarberkompotten i et tærtefad.

Fordel æggemassen over rabarberkompotten.

Knus tvebakkerne over æggemassen og pynt til sidst med de hakkede nødder.

Bages i ovnen ca. 30 min. ved 180 grader.

Jeg bad om opskriften på mail, men foreløbig er det her som jeg husker den, selvom jeg ikke er helt sikker på det med vanillestangen.

Der blev serveret creme fraiche og flødeskum til hos min søster. Jeg er hverken vild med flødeskum eller cremefraiche – men til gengæld elsker jeg is og efter min opfattelse, så var det et perfekt match af det søde og det syrlige med de sprøde tvebakker.