Forleden læste jeg om en indsamling af hæklede ‘sprutter’ til fortidligt fødte babyer. Projektet rammer folk i hjertet, når man ser, hvordan de små babyer krammer spruttens fangarme. De hæklede fangarme skulle angiveligt minde baby om navlesnoren fra fostertiden og få børnene til at føle sig mere trygge.

Har du også lyst til at hækle til projektet, så kan du læse mere her : http://enelefant.blogspot.dk/2013/01/sprutte-indsamling.html

Jeg synes, at det ville være rart at vide, om der er en aftale med den pågældende afdeling på sygehuset. Der er nemlig andre steder i landet, hvor velmenende sjæle er blevet afvist med lignende projekt med henvisning til problematik omkring hygiejne på sprutterne.

Ikke desto mindre er jeg allerede færdig med en sprutte, som dog sover sammen med Nikolai. Endnu en sprutte er på vej og det er et dejligt håndarbejde at sidde med til TV-kiggeriet.

P.S. Selvom sprutte indsamlingen fra enelefant.blogspot.dk nu er slut, så ser det ud til, at andre har taget initiativet op (http://soesteraeblekind.blogspot.dk/2013/02/jeg-gir-en-sprutte-gr-du.html) Det er dog ikke lykkedes mig at finde ud af mere her på forårets første dag (1. marts 2013)

Update 11.10.2014:
Der er nu en hjemmeside for sprutteprojektet. Se mere på http://www.spruttegruppen.dk/