For nogen tid siden købte jeg nogle brændere til creme brule i Bilka. Nu var det tiden at få en af dem afprøvet.
Iflg Michael var det verdens bedste dessert!
Rabarberkompot:
500 g rensede rabarber skåret i 2-3 cm. stykker
1 vanillestang
150 g sukker
Kornene skilles fra vanillestangen og blandes med sukkeret og rabarberne. Det hele kommes i et ovnfast fad, som dækkes med sølvfolie.
Bages i ovnen ved 200-225 grader i en halv times tid.
Køles af.
Cremebrulee med kokos og rabarber
Ingredienser til 4 personer:
1 portion rabarberkompot
1 stang vanille
1/4 l piskefløde
1 ds. kokosmælk, 400 g
6 æggeblommer
100 g sukker
ca. 75 g rørsukker
Fremgangsmåde:
Vanillekorn fjernes fra vanillestangen. Fløde, kokosmælk, vanillekorn og vanillestang gives et opkog i en gryde.
Æggeblommer og sukker piskes luftige og den varme kokos/vanillemælk tilsættes. Hele massen hældes tilbage i gryden og varmes igennem igen. Rør imens – ca. 2-3 minutter – det må ikke koge!
Fordel rabarberkompot i 4 skåle. Si og fordel herefter cremen over rabarberkompotten.
Sæt skålene i vandbad i ovnen i 150 grader i ca. 45 min.
Stil skålene koldt i minimum 1 time.
Drys rørsukker over cremen og brænd toppen så sukkeret lige smelter, men uden at opvarme cremen.