For nogen tid siden købte jeg nogle brændere til creme brule i Bilka. Nu var det tiden at få en af dem afprøvet.

Iflg Michael var det verdens bedste dessert!

Rabarberkompot:

500 g rensede rabarber skåret i 2-3 cm. stykker

1 vanillestang

150 g sukker

Kornene skilles fra vanillestangen og blandes med sukkeret og rabarberne. Det hele kommes i et ovnfast fad, som dækkes med sølvfolie.

Bages i ovnen ved 200-225 grader i en halv times tid.

Køles af.

Cremebrulee med kokos og rabarber

Ingredienser til 4 personer:

1 portion rabarberkompot

1 stang vanille

1/4 l piskefløde

1 ds. kokosmælk, 400 g

6 æggeblommer

100 g sukker

ca. 75 g rørsukker

Fremgangsmåde:

Vanillekorn fjernes fra vanillestangen. Fløde, kokosmælk, vanillekorn og vanillestang gives et opkog i en gryde.

Æggeblommer og sukker piskes luftige og den varme kokos/vanillemælk tilsættes. Hele massen hældes tilbage i gryden og varmes igennem igen. Rør imens – ca. 2-3 minutter – det må ikke koge!

Fordel rabarberkompot i 4 skåle. Si og fordel herefter cremen over rabarberkompotten.

Sæt skålene i vandbad i ovnen i 150 grader i ca. 45 min.

Stil skålene koldt i minimum 1 time.

Drys rørsukker over cremen og brænd toppen så sukkeret lige smelter, men uden at opvarme cremen.